Nederlands Instituut voor Militaire Historie, Den Haag

'Uw sleutel tot het militaire verleden'; Het NIMH is een gespecialiseerd kennis- en onderzoekscentrum op het gebied van de Nederlandse militaire geschiedenis, betreffende de Nederlandse strijdkrachten in binnen- en buitenland van circa 1600 tot nu.

Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) is een gespecialiseerd kennis- en onderzoekscentrum op het gebied van de Nederlandse militaire geschiedenis. Het instituut is er voor iedereen met belangstelling voor het Nederlandse militaire verleden. Het werkterrein betreft de Nederlandse strijdkrachten in binnen- en buitenland; te land, ter zee en in de lucht, in de periode van de Tachtigjarige Oorlog tot nu.

Korte historie
Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) bestaat sinds 1 juli 2005. Het NIMH is voortgekomen uit de historische diensten van marine, landmacht, luchtmacht en marechaussee.

Collectie
Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) beheert 70.000 boeken, waaronder veel oude drukken, honderden tijdschriften, 2.500 meter aan documentatieverzamelingen, 2 miljoen foto's en negatieven en duizenden films, video's en geluidsdragers.

Website Nederlands Instituut voor Militaire Historie

pano fred. kaz