Koninklijk Instituut voor de Marine, Den Helder

Bij het KIM, de locatie van de Nederlandse Defensie Academie in Den Helder, volgen toekomstige marineofficieren hun initiĆ«le opleiding. Deze opleiding bevat onder andere wetenschappelijk onderwijs verzorgd door de Faculteit Militaire Wetenschappen.

Het werken bij de operationele eenheden van de Koninklijke Marine stelt specifieke eisen aan de jonge officier. De initiƫle opleidingen aan het Koninklijk Instituut voor de Marine zijn hier volledig op ingesteld. Met competentiegericht onderwijs, waarin theorie en praktijk elkaar afwisselen, worden adelborsten klaargestoomd voor hun loopbaan als militair leider bij Defensie. De opleidingen bestaan uit de unieke combinatie van maritiem militair onderwijs, vaktechnisch onderwijs en persoonsvorming. De militair-wetenschappelijke opleiding bevat tevens wetenschappelijk onderwijs dat verzorgd wordt door de Faculteit Militaire Wetenschappen.

In totaal volgen bijna 400 toekomstige officieren hun opleiding aan het Koninklijk Instituut voor de Marine. Aan die opleiding dragen 90 militairen en burgermedewerkers bij.

Website Koninklijk Instituut voor de Marine

locatie den helder